OVER GUAYASA

WAAR

GUAYUSA IS EEN SUPERBLAD UIT DE AMAZONE

Ilex guayusaIlex guayusa is inheems in de bovenste regionen van de Amazones te Ecuador, Peru en Zuid-Colombia, waar het groeit in groenblijvende delen van het regenwoud. Tegenwoordig wordt Guayusa slechts zelden in het wild verzameld. Het wordt bijna uitsluitend gekweekt en staat bekend als een gecultiveerde plant. Het ras maakt deel uit van het geslacht Holly en is een van de vier hulstbomen die cafeïne bevatten.

Bijna 98 procent van de guayusa ter wereld groeit in Ecuador. Het is inheems in een dun deel van de bovenste Amazone dat het Andesgebergte omgeeft.

Guayusa maakt al meer dan 2000 jaar deel uit van de Amazone-cultuur en is een botanische neef van Yerba Mate (Ilex paraguariensis ) die de afgelopen jaren over de hele wereld enorm populair is geworden vanwege de voordelen voor de gezondheid en het stimulerende effect.

BOS TUINEN

Guayusa-teelt wordt gedaan in wat eigenlijk een bostuin is. De Kichwa-stam noemt dit natuurlijke type landbouwgrond een Chacra. In deze omgevingen worden geen chemicaliën, meststoffen of onnatuurlijke elementen gebruikt. Een Chacra zorgt ervoor dat de voedingsstoffen op een natuurlijke duurzame manier tussen soorten kunnen stromen, net zoals het regenwoud zichzelf in stand houdt zonder enige menselijke tussenkomst. Dit type teelt heeft een zeer lage input en repliceert in wezen de structuur van het natuurlijke regenwoud, wat betekent dat

TRADITIE

Traditie

Het verhaal gaat dat in de oudheid de Kichwa-stam bad voor een plant die hen zou leren dromen. Uit hun midden werden twee tweelingbroers geselecteerd om op zoek te gaan. Ze liepen met een kano over de rivier om deze plant te vinden en werden midden in de nacht wakker aan de andere kant van de rivier, waar zich een geestendorp had gemanifesteerd. Daar zagen ze al hun voorouders generatie na generatie. De voorouders schonken hen een plant en zeiden: ‘Dit is een plant die je mensen kan helpen en je kan verbinden met de droomwereld.’ Toen ze de volgende ochtend wakker werden, hadden ze nog steeds de fysieke plant bij zich. Ze brachten het terug naar hun gemeenschap en guayusa werd een centraal onderdeel van hun cultuur.

Traditioneel beginnen de leden van de Kichwa-stam hun dagen met het brouwen van verse guayusa-thee, verzamelen rond een gemeenschappelijk vuur, spelen muziek en delen hun dromen. De oudsten leren de jongeren over het leven, jagen en vertellen hun oude mythen. De plant geeft ze kracht in moeilijke tijden en leert ze dromen uit te leggen en angsten te overwinnen. Ze zeggen dat het verkwikt, de hele dag kracht, focus en uithoudingsvermogen geeft. Het versterkt hun jachtzintuigen, zuivert het bloed en geeft energetische bescherming. Oudere stamleden, sommigen boven de 90, geven guayusa de eer dat ze hun jeugd en mannelijkheid zoveel jaren hebben behouden.

Het is bekend dat inheemse jagers dagenlang alleen op guayusa leven, terwijl ze hun prooi achtervolgen. Ze kauwen op de bladeren en drinken het als hete thee om het nachtzicht en de algehele mentale activiteit te verbeteren. Het leven in de Amazone kan zwaar en intens zijn en de inheemse bevolking zegt dat het onmogelijk is om te overleven zonder guayusa. Nu kunnen we energiek en gezond blijven terwijl we tegelijkertijd de Amazone en zijn inwoners ondersteunen om hun cultuur en omgeving te behouden.

WAAROM

EEN GEWELDIGE BRON VAN SCHONE, GEFOCUSTE, DUURZAME ENERGIE.

Een perfecte combinatie van alle goede dingen in één.

We zijn trots om te zeggen dat ons product GGO-vrij is en wordt geteeld, verwerkt en verzonden zonder gebruik van pesticiden en agrochemicaliën.

Onze bladeren van superieure kwaliteit zijn met de hand geselecteerd en zorgvuldig gewassen, gedroogd, verwerkt en verpakt door inheemse boeren onder het bladerdak van het Amazone-regenwoud in Ecuador.

De energie van koffie zonder de kriebels, rusteloosheid of energie crasht. Het aangename en vrolijke gevoel van pure chocolade. Het dubbele aantal antioxidanten in vergelijking met groene thee Een heel helder en opbeurend gevoel.

ACTIEVE COMPONENTEN

Wat maakt guayusa zo bijzonder? Met zijn hoge gehalte aan xanthines – de moleculaire familie die cafeïne (koffie, thee), theobromine (cacao, thee) en theofylline (cacao, thee) omvat – geeft guayusa in de loop van de tijd langzaam en gelijkmatig energie vrij. Dit vermijdt de kriebels, rusteloosheid en energiecrashes die andere xanthinebronnen kunnen veroorzaken. De unieke xanthinemix van Guayusa geeft de hele dag een gefocuste, positieve stroom. Naast het xanthine-effect zit guayusa ook boordevol antioxidanten, met een ORAC-waarde die bijna twee keer zo hoog is als die in groene thee. De antioxidanten bevatten fenolische verbindingen en flavonoïden, die celbeschadiging voorkomen; guanidine, dat de bloedsuikerspiegel verlaagt; L-Theanine, waarvan is aangetoond dat het het centrale zenuwstelsel ontspant; en oleanolzuur en ursolzuur, die erkend worden als ontstekingsremmende, antivirale en anticarcinogene middelen.

Met een geschiedenis van duizenden jaren zijn xanthine-bevattende planten een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven over de hele wereld. In de westerse samenleving gebruikt maar liefst 90% van de bevolking dagelijks zo’n plant – bijvoorbeeld koffie, thee, cacao, guarana, kola of maté – elke dag. Guayusa is een heel bijzondere toevoeging aan deze lijst. Het is een uitstekende vriend om op te nemen in onze dagelijkse routine en een gezond alternatief voor koffie of energiedrankjes. Probeer het eens en laat Guayusa Yu overtuigen.

FAQ

Wat voor soort thee is Yu.Tea?

Yu.Tea is een schone en gezonde energiethee gemaakt van de bladeren van de guayusa-boom, een van nature cafeïnehoudende hulstboom die groeit in het Amazonegebied van Zuid-Amerika, Colombia en Peru, maar vooral in Ecuador. Het belangrijkste ingrediënt in Yu.Tea is guayusa, maar de theelijn wordt gemengd met verschillende kruiden om van jullie allemaal een gelukkige Yu te maken.

Welke verschillende smaken heeft Yu.Tea?

De guayusa in Yu.Tea heeft een zachte, aardse en zoete smaak. Guayusa bevat geen tannines, dus geen bittere smaak. Drinkers kunnen vrijgevig zijn met hun weektijd. De thee wordt donker maar niet bitter. De 4 verschillende Yu.Tea melanges zijn natuurlijk, citroengras, zoethout en munt.

Is Yu.Tea biologisch?

Hoewel ze niet biologisch gecertificeerd zijn, kunnen we met trots zeggen dat onze guayusa en de andere ingrediënten van nature ecologisch en pesticiden zijn, argo-chemisch en GGO-vrij.

Bevat Yu.Tea caffeine?

Guayusa bevat cafeïne, dus Yu.Tea ook. Een dosis guayusa van vijf gram bevat ongeveer 20-30 mg cafeïne. Een enkele kop koffie kan tot 200 mg cafeïne bevatten.

Waarom is Yu.Tea een goed alternatief voor koffie.

Yu.Tea geeft een subtielere energie met geen van de ongewenste zenuwachtige effecten die mensen vaak ervaren bij het drinken van koffie. Steeds meer mensen schakelen over van koffie naar guayusa en voelen zich nog steeds energiek, gefocust en alert.

Wat is de magie in guayusa?

Guayusa Yu.Tea heeft een unieke balans tussen cafeïne, theobromine, theofylline, L-theanine, antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren. Deze magische combinatie geeft je een heel natuurlijke, schone en evenwichtige energieboost. Vanwege de slow-release componenten is er geen energiecrash bij de Yu. buzz is afgelopen. Naast een energieboost en een grotere alertheid, heeft Yu.Tea gunstige effecten voor je lichaam, je geest en je algemene gezondheid.

Kan ik Yu.Tea drinken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het algemene advies over het consumeren van cafeïne is om geen cafeïnehoudende producten te gebruiken als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Hoewel er geen specifieke contra-indicaties bekend zijn met betrekking tot guayusa en zwangerschap / borstvoeding, raden we op dit moment af om guayusa te drinken omdat het cafeïne bevat.

0